Aktivnosti

Od prvog dana, kada su poplave počele da ugrožavaju našu Opštinu, u Crvenom krstu se radilo od jutra do mraka. Veliki broj volontera Crvenog krsta primao je humanitarnu pomoć od građana, maturanata, škola, preduzeća, kafića, bendova... Roba je klasirana i pakovana. Redovno smo učestvovali u radu Opštinskog štaba i dogovarali aktivnosti, koje naša organizacija treba da radi.

Kiša je pokvarila našu zamisao da na gradskom trgu realizujemo program koji smo zamislili. Jedino sta smo mogli da uradimo, to je raspodela flajera po kafićima i restoranima.
U aktivnosti je učestvovalo 8 članova OTJ.

* 8. maja 2014. godine, održana je Svečana sednica Upravnog odbora Crvenog krsta Gornji Milanovac. Pored članova Upravnog i Nadzornog odbora i Komisije Fonda Crvenog krsta za bolesno dete, na sednici su prisustvovali predstavnici vlasti, udruženja građana, medija, škola, učenici koji su dobili nagrade na konkursu ''Krv život znači'' i dobitnici visokih priznanja Crvenog krsta Srbije.

Crveni krst je u periodu od 8 do 17. aprila 2014. godine, posetio 112 porodica, koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i uručio im humanitarnu pomoć – 100 paketa hrane, 40 higijenskih paketa, kao i 220 majica i 216 kačketa. Novac za kupovinu paketa hrane obezbedila je Opština Gornji Milanovac u iznosu od 360.000, higijenske pakete obezbedio je Crveni krst Srbije (vrednost jednog paketa je 1.600 dinara), a ostalo Crveni krst Gornji Milanovac. Ovo je redovna prolećna akcija pomoći najugroženijim građanaima iz seoskih mesnih zajednica.

* Prolećna akcija prikupljanja krvi
Akcija je u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, realizovana u prostorijama Tehničke škole 21. marta 2014. godine. Na akciju je došlo 65 potencijalnih davalaca krvi. Krv je dalo 52 davalaca, od toga 17 žena i 17 prvi put.
U akciji je učestvovalo 6 članova OTJ.

* Akcija radnika Elektrodistribucije
Akcija je 9. aprila 2014. godine, realizovana u Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice Gornji Milanovac. Na akciju je došlo 13 potencijalnih davalaca krvi a krv je dalo njih 12.

Skupština je organizovana u periodu od 21 do 23. marta 2013. godine. Na Skupštini su prisustvovali mladi volonteri iz 18 lokanih organizacija Crvenog krsta iz Srbije i Makedonije.
Mladi volonteri Crvenog krsta usvojili su izveštaj o radu u 2013. godini i uručili zahvalnice članovi OTJ koji odlaze na školovanje u druge gradove.

* U sklopu realizacije programa ''Promocija humanih vrednosti'', pripremljena je pozorišna predstava ''Pogodi ko nam dolazi u tim''. Predpremijera pozorišne predstave urađena je u sali OŠ ''Momčilo Nastasijević''. Bilo je prisutno preko 100 učenika od I do IV razreda.

Sednica Skupštine održana je 28. februara 2014. godine. Na sednici je bilo prisustno 15 članova Skupštine, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici štampe i jedan broj volontera. Usvojen je izveštaj o radu i Završni račun za 2013. godinu, kao i finansijski plan za 2014. godinu. Članovi Skupštine usvojili su i program izbornih aktivnosti.

Akcija je realizovana na Gradskom trgu. Odštampan je flajer, za koji smo pripremu dobili od Crvenog krsta Srbije. Flajer je deljen na štandu, po kafićima i na pijaci. Kod štanda su bili i predstavnici Preventivnog centra Doma zdravlja, koji su razgovarali sa građanima i pružali im odgovore na postavljena pitanja. Flajeri su deljeni i po seoskim mesnim zajednicama, tokom raspodele humanitarne pomoći.
U akciji je učestvovalo 6 članova OTJ.

Zajednička akcija Omladine Crvenog krsta, učenika Gimnazije "Takovski ustanak'' i gimnazijalaca iz nekoliko gradova Nemake. Od najboljih radova na likovnom konkursu, urađene su razglednice i njihovom prodajom prikupljen je novac za Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju. U akciji prodaje razglednica, učestvovali su i gosti iz Nemačke. Ostvaren je prihod u iznosu od 12.705 dinara.

Pages